Gyűjtőkonténeres szállítmányozás (LCL)

blog image

Gyűjtőkonténeres szállítmányozás (LCL)

Abban az esetben, ha nem telik meg egy teljes szabványos konténer a megrendelő árujával, bérelhető a csomagok számára hely gyűjtőkonténerben is.

Ezt a fogalmat takarja a gyűjtőkonténeres szállítmányozás, melynek hivatalos angol elnevezése a „less than container load”, rövidítve LCL. A gyűjtőkonténeres szállítmányozás során a szállítmányozó cég raktáraiba beérkező tételeket a gyűjtőpontokon rendeltetési hely alapján csoportosítják és rakják konténerbe. A rakományt akkor indítják, ha a konténer megtelik, ezért hosszabb szállítási idővel kell a megrendelőnek számolnia. A szállítást közúton, vasúton vagy hajóval oldják meg, de kombinálható légi szállítással is.


A gyűjtőkonténeres szállítás előnyei:

Az azonos irányba tartó kisebb mennyiségű áru összegyűjtésével költséghatékony megoldást kínál. Nem kell egy teljes konténert kibérelni, így a szállítási díjak minimalizálhatók, a csomag elfoglalt helyének árát köbméterben határozzák meg.

A konténeres szállítással az áru biztonsága megoldott, kisebb a sérülés valószínűsége.

A gyűjtőpontokon keresztül lehetőséget biztosít import és export tengerentúli áruszállításra. A szállítmányozó cégek a csomagok háztól-házig szállítását is megoldják, legyen szó Távol-Keletről vagy Amerikáról. A feladott csomagok az internet alapú árukövető rendszerekkel nyomon követhetőek a teljes szállítási folyamat során.

Nem elhanyagolható, hogy a tengeri szállítás csökkenti a környezeti ártalmakat és az ökológiai lábnyomot. Annak ellenére, hogy a csomagok osztályozása miatt a szállítás ideje valamivel hosszabb és az áru sérülékenyebb, a felmérések azt mutatják, hogy a fejlődő internetes piacnak köszönhetően egyre többen veszik igénybe a gyűjtőkonténeres szállítmányozást.


Kérjen ajánlatot vagy Hívjon minket Most!

06706349768