Tengeri szállítás

blog image

Tengeri szállítmányozás

Mivel Magyarország tengerparttal nem rendelkezik, így a tengeri szállítmányozást csak közbeeső tranzit országokon keresztül tudja megoldani.A magyar szállító cégek leginkább Rotterdam, Hamburg, Rijeka és Koper kikötőjét használják. A legnagyobb tengeri kereskedelmi flottával Japán, USA, Norvégia, Franciaország és Nagy-Britannia rendelkezik.

A tengeri szállítmányozás relatív hátrányai – a hosszú fuvarozási idő, magas biztonsági és csomagolási költségek és a kikötők nagy távolsága – mellett számos előnye is van ennek a fuvarozási formának.


A teherhajók nagyságukból adódóan nagy tömegű áru továbbítására képesek egyszerre. Ha az idő és távolságtényezőt kiiktatjuk, akkor kedvező díjakkal lehet számolni. Az áruk típusának és mennyiségének megfelelő méretű és típusú hajók bérelhetők a munka elvégzésére.

A szállításra alkalmaznak tartály-, konténer- és hűtőhajókat, valamint úgynevezett Ro-Ro hajókat, illetve folyami uszályokat befogadó LASH hajókat.A tengeri szállítmányozás nagyon jól kombinálható más fuvarozási formákkal. A tengeri szállítmányozásra szakosodott kikötőkben jól felszerelt átrakóhelyek vannak kialakítva, melyek nagy mennyiségű áru és sok teherautó, kamion befogadására alkalmasak.

A szállításra feladott áruról értékpapírt állítanak ki, amennyiben kár éri a megrendelőt, akkor ennek az értékpapírnak a segítségével érvényesítheti a keletkező kárának megtérítését.


Kérje ajánlatunkat tengeri szállítmányozásra még ma, nálunk kedvező tengeri szállítmányozás árak várják! Kattintson


Kedvező tengeri szállítmányozás árak felől érdeklődjön elérhetőségeinken!

+36 (70) 634 97 68