Tengeri szállítmányozás

blog image

Tengeri szállítmányozás

Mivel Magyarország tengerparttal nem rendelkezik, így a tengeri szállítmányozást csak közbeeső tranzit országokon keresztül tudja megoldani.

A magyar szállító cégek leginkább Rotterdam, Hamburg, Rijeka és Koper kikötőjét használják.

A legnagyobb tengeri kereskedelmi flottával Japán, USA, Norvégia, Franciaország és Nagy-Britannia rendelkezik.

A tengeri szállítmányozás relatív hátrányai – a hosszú fuvarozási idő, magas biztonsági és csomagolási költségek és a kikötők nagy távolsága – mellett számos előnye is van ennek a fuvarozási formának.

A teherhajók nagyságukból adódóan nagy tömegű áru továbbítására képesek egyszerre.

Ha az idő és távolságtényezőt kiiktatjuk, akkor kedvező díjakkal lehet számolni.Az áruk típusának és mennyiségének megfelelő méretű és típusú hajók bérelhetők a munka elvégzésére.

A szállításra alkalmaznak tartály-, konténer- és hűtőhajókat, valamint úgynevezett Ro-Ro hajókat, illetve folyami uszályokat befogadó LASH hajókat.

A tengeri szállítmányozás nagyon jól kombinálható más fuvarozási formákkal.

A tengeri szállítmányozásra szakosodott kikötőkben jól felszerelt átrakóhelyek vannak kialakítva, melyek nagy mennyiségű áru és sok teherautó, kamion befogadására alkalmasak.

A szállításra feladott áruról értékpapírt állítanak ki, amennyiben kár éri a megrendelőt, akkor ennek az értékpapírnak a segítségével érvényesítheti a keletkező kárának megtérítését.


Kérje ajánlatunkat tengeri szállítmányozásra még ma, nálunk kedvező tengeri szállítmányozás árak várják! Kattintson


Kedvező tengeri szállítmányozás árak felől érdeklődjön elérhetőségeinken!

+36 (70) 634 97 68