blog image

Tengeri szállítmányozás

Mivel Magyarország tengerparttal nem rendelkezik, így a tengeri szállítmányozást csak közbeeső tranzit országokon keresztül tudja megoldani. A magyar szállító cégek leginkább Rotterdam, Hamburg, Rijeka és Koper kikötőjét használják. A legnagyobb tengeri kereskedelmi flottával Japán, USA, Norvégia, Franciaország és Nagy-Britannia rendelkezik.

A tengeri szállítmányozás relatív hátrányai – a hosszú fuvarozási idő, magas biztonsági és csomagolási költségek és a kikötők nagy távolsága – mellett számos előnye is van ennek a fuvarozási formának.

  • A teherhajók nagyságukból adódóan nagy tömegű áru továbbítására képesek egyszerre.
  • Ha az idő és távolságtényezőt kiiktatjuk, akkor kedvező díjakkal lehet számolni.
  • Az áruk típusának és mennyiségének megfelelő méretű és típusú hajók bérelhetők a munka elvégzésére. A szállításra alkalmaznak tartály-, konténer- és hűtőhajókat, valamint úgynevezett Ro-Ro hajókat, illetve folyami uszályokat befogadó LASH hajókat.
  • A tengeri szállítmányozás nagyon jól kombinálható más fuvarozási formákkal. A tengeri szállítmányozásra szakosodott kikötőkben jól felszerelt átrakóhelyek vannak kialakítva, melyek nagy mennyiségű áru és sok teherautó, kamion befogadására alkalmasak.
  • A szállításra feladott áruról értékpapírt állítanak ki, amennyiben kár éri a megrendelőt, akkor ennek az értékpapírnak a segítségével érvényesítheti a keletkező kárának megtérítését.

Kérje ajánlatunkat tenegeri szállítmányozásra még ma!
Kedvező árakról érdeklődjön elérhetőségeinken!