Vámkezelés

blog image

Vámkezelés, Vámügynökség

A jelenlegi gyakorlatban a vámhatóságok felügyelete alatt zajlik az import és az export, valamint a tranzitforgalom.

A vámeljárás lehet ideiglenes vagy végleges. A végleges célú vámkezelés célja és eredménye az importáru felszabadítása a belföldi forgalom számára, illetve az exportáruk kiléptetése a határon. Az ideiglenes vámkezelés nevében is benne van, hogy egy átmeneti időszakra szól.

A vámkezelés folyamatának lépései:

vámvizsgálat
vámfizetési kötelezettség megállapítása
vám kiszabása és közlése
vám beszedése


A vámkezelés folyamata hosszadalmas, a nyomtatványok és beadványok kitöltésének útvesztőjébe könnyen belekeveredhet a vámolást kérő személy.

A beadott nyomtatványokat a vámhivatal megvizsgálja, amennyiben megfelelőnek találják azokat, akkor következik az áru külső és belső vizsgálata. Belső vizsgálatra általában csak gyanús termékek esetén kerül sor, amikor vámbűntett gyanúja merül fel.

Ezt követően kerül sor a vámérték kiszabására, melynek megfizetése után az áru tulajdonosa már szabadon rendelkezhet az áru felett.

Amennyiben a cég nem rendelkezik saját vám ügyintézővel, abban az esetben előnyös a szakmailag felkészült vámügynökséghez fordulni.

A vámügynökség munkatársai kezükbe veszik az ügyek intézését:

  • elkészítik a vámokmányokat,export esetén intézik a nemzetközi fuvarokmányokat, a származási bizonyítványt és egyéb kapcsolódó okmányokat
  • számlanyilatkozatot és a regisztrációs adót, import esetén előkészítik a szükséges előzetes vámkalkulációt és intézik az importengedélyt


Vámügynökség, vámkezelés profin, vámkezelés árak kedvezően.

Kérjen ajánlatot!

+36 (70) 634 97 68